Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
06.11.2019  

Veleposlaništvo RS v Rimu obeležilo Dan Spomina na mrtve

Ob Dnevu spomina na mrtve Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu tradicionalno izkazuje spoštovanje Slovencem, ki so pokopani v različnih krajih v Italiji. Tudi letos so predstavniki veleposlaništva položili vence na pokopališčih v Rimu (Prima Porta), Barletti in Sansepolcru, kjer so pokopani vojaki bivše Jugoslavije, med katerimi je bilo veliko Slovencev.

Veleposlanik Kunstelj in polkovnik Rutar sta 28. oktobra 2019 položila venec ob spomeniku na pokopališču Prima Porta v Rimu v spomin umrlim Slovencem v taborišču. Istega dne je veleposlanik Kunstelj položil cvetje ob spominski tabli nekdanjega diplomata slovenskega rodu C. Kotnika na ul. Salaria v Rimu.

 

 

30. oktobra 2019 - veleposlanik Kunstelj je položil venec ob spomeniku in kostnici na pokopališču v Sansepolcru. Polaganju venca je prisostvoval tudi župan Sansepolcra M. Cornioli.

 

2. novembra 2019 sta veleposlanik Kunstelj in polkovnik Rutar na dan slovesnosti in obeležitve spomina na mrtve ob prisotnosti župana Barlette C.D. Cannita položila venec pri spomeniku na pokopališču v Barletti.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu je na letošnji komemorativni slovesnosti v Barletti zagotovilo krajši nastop moškega pevskega zbora S. Kosovel iz Ajdovščine.