Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
28.06.2019  

Veleposlaništvo v Rimu priredilo sprejem ob dnevu državnosti

Rim, 26. junij 2019Veleposlaništvo Republike Slovenije v Italiji je 26. junija 2016 ob letošnjem dnevu državnosti v Casini Macchia Madama v Rimu priredilo sprejem.

Med gosti iz Italije so bili politični predstavniki, predstavniki italijanske vlade in italijanskega ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje, predstavniki gospodarstva, predstavniki rimskih kulturnih ustanov in društev, člani diplomatskega zbora, častni konzuli, predstavniki slovenskih manjšinskih organizacij in slovenske skupnosti v Rimu.

Veleposlanik Benko, ki zaključuje svoj mandat v Italiji, je v nagovoru izpostavil dobro sodelovanje z Italijo na vseh področjih. Da so odnosi med obema državama dobri je potrdil tudi podsekretar Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Di Stefano, ki je med drugim izpostavil, da blagovna menjava med državama že presega 8,5 milijard EUR.

 

Foto: Veleposlanik RS v Italijanski republiki B. Benko in podsekretar Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike M. Di Stefano

  

 

Za glasbeno spremljavo preko večera je poskrbel orkester Slovenske vojske, ki je izvedel tudi slovensko in italijansko himno. 

Ob priložnosti letošnjega sprejema ob dnevu državnosti je razstavo poslikave porcelana pripravila soproga veleposlanika Slavica Benko.

 

 

Foto: soproga veleposlanika Slavica Benko

Sprejem je z donacijo omogočilo predstavništvo STO iz Milana.