Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
20.09.2017  

Nastop Dekliškega pevkega zbora Aglaja na Mednarodnem zborovskem tekmovanju "Città di Rimini"

Rim, 20. september 2017 - Veleposlaništvo Republike Slovenije v Rimu vabi na koncerte Dekliškega pevkega zbora Aglaja, ki bo nastopal v okviru enajstega Mednarodnega zborovskega tekmovanja "Città di Rimini 2017". Skupina 22 pevk se bo pomerila v petek, 22. septembra 2017, v gledališču Teatro Novelli, in sicer ob 9.30  v kategoriji enakih glasov in ob 15. uri v kategoriji ljudskih pesmi, gospel in duhovnih pesmi. V netekmovalnem delu bo zbor nastopil ob 21. uri prav tako v Teatro Novelli.

Dekliški pevski zbor Aglaja deluje od oktobra 2010 in letos teče njihova 7. pevska sezona. Zbor vodi profesorica glasbe, Kerstin Pori, ki je z delovanjem zbora tudi začela. Zbor šteje 22 pevk, starih od 15 do 25 let. Naš repertoar obsega dela od renesanse, slovenskih ljudskih pesmi, ljudskih pesmi drugih narodov ter slovenske in tuje popevke. Do sedaj so izvedle že kar nekaj samostojnih koncertov. Vsako leto pripravijo letni koncert v Kulturnem domu Radlje ob Dravi ter božični ali samostojni koncert v Vuzenici. Večkrat so se predstavile kot gostje na prireditvah v naših krajih ter tudi izven – v Bohinju, Selnici ob Dravi, Železnikih, Portorožu, Prevaljah, Olimju.

Njihovo ime izhaja iz rimske mitologije in Aglaja je ena izmed treh gracij, trojice, ki pooseblja očarljivost in lepoto. Kot je zapisano na njihovi spletni strani: "Aglaje predstavljamo blišč, sijajnost, na zemlji  zbiramo sončne žarke in z njimi grejemo človeška srca, lepšamo njihova življenja  s številnimi radostmi, skrbimo za prijeten pogovor in nasploh dobre družbene odnose."

 Foto Janez Eržen

Več informacij o Mednarodnem zborovskem tekmovanju "Città di Rimini" lahko najdete na tej spletni povezavi, na kateri lahko sledite tekmovalnemu uspehu slovenskega zbora.