Veleposlaništvo RS Rim /Novice /
20.05.2019  

58. beneški bienale

Benetke, 8.maj - Minister za kulturo Republike Slovenije mag. Zoran Poznič se je z delegacijo udeležil 58. beneškega bienala, na katerem Slovenijo letos zastopa Marko Peljhan s projektom" Here We Go Again...System 317".

Projekt temelji na ideji, da bi vojaško tehnologijo in sisteme uporabili tako, da bi razvil taktično sredstvo za svoja prizadevanja in je zadnji iz Peljhanovega 20-letnega ciklusa del Resolucija, v katerem umetnik podaja konkretne fizične in praktično izvedljive rešitve za določene probleme v družbi

V ospredju projetka je hipersonično plovilo, v katerem si obiskovalci lahko postavljajo vprašanja, povezana s trenutnim ekološkim in političnim stanjem na našem planetu in iščejo odgovore nanje.

"Peljhanova izjemna postavitev je utelešenje vsega, kar si predstavljamo kot prihodnost, Peljhanova umetnost pa predstavlja tisto, kar si Slovenija želi doseči na vizualnem področju v 21. stoletju," je na odprtju slovenskega paviljona o projektu Here We Go Again... SYSTEM 317, dejal minister za kulturo mag. Zoran Poznič.